Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 18840 

Re: Exponentiele functies, rekenen met groeifactoren

dankjewel voor de oplossing toch is er iets dat ik niet goed begrijp wat ziet u als B en gtot de t ? want als ik dit niet weet kan ik het klakkeloos overschrijven maar dat heeft uiteraard geen nut ik hoop dat u me snel kunt helpen zodat ik ment aak kan afronden alvast hartelijk bedankt voor te antwoorden!!

nicky
3de graad ASO - woensdag 14 januari 2004

Antwoord

Hallo Nicky,

De letter B staat voor de beginhoeveelheid.
Na 1 uur geldt dan dat de eindhoeveelheid = g.B
na 2 uur wordt dit g.g.B
.
.
na t uur is de eindhoeveelheid = gt.B
Bij een halvering is de eindhoeveelheid = 0,5B
Er geldt dus dat gt.B = 0,5B
Wanneer we links er rechts delen door B dan krijgen we de vergelijking gt = 0,5
Het is dus niet nodig dat we weten wat de beginhoeveelheid is als we de halveringstijd moeten uitrekenen.

wl
woensdag 14 januari 2004

©2001-2024 WisFaq