\require{AMSmath} Omgekeerd evenredig Gegeven is dat A eb B omgekeerd evenredig met elkaar zijn. Verder weet je dat het punt waarvoor geld A = 20 en B = 20 op de grafiek ligt. Hoe bepaal je dan de formule bij het verband tussen A en B? Onbeke Iets anders - dinsdag 13 januari 2004 Antwoord Een omgekeerd evenredig verband betekent dat: A×B = c (c=constant) Je kunt nu twee formules maken: A=c/B of B=c/A Zie Herkennen van verbanden. WvR dinsdag 13 januari 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven is dat A eb B omgekeerd evenredig met elkaar zijn. Verder weet je dat het punt waarvoor geld A = 20 en B = 20 op de grafiek ligt. Hoe bepaal je dan de formule bij het verband tussen A en B? Onbeke Iets anders - dinsdag 13 januari 2004
Onbeke Iets anders - dinsdag 13 januari 2004
Een omgekeerd evenredig verband betekent dat: A×B = c (c=constant) Je kunt nu twee formules maken: A=c/B of B=c/A Zie Herkennen van verbanden. WvR dinsdag 13 januari 2004
WvR dinsdag 13 januari 2004
©2001-2024 WisFaq