Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 18822 

Re: Toon aan waarom een Lissajous figuur gesloten is

hey, bedankt voor de snelle reactie, dit is inderdaad wel wat ik zocht.

Ik heb nog een vraag: ik moest bij de harmonische trilling de formule y(t)= A sin(wt + q) afleiden en daaruit de grafiek en enkele begrippen verklaren.

Ik heb als uitleg voor die verklaring van grafiek dat dit de projectie van de draaiende pijl op de y-as is (je moest vertrekken van een geschikte cirkel beweging).
En de begrippen frequentie enzo bepalen.

Ik zeg dus: 1 omwenteling = 2prad , het aantal omwentelingen is dan f = w/2p.

Nu pak jij voor w=12p ik had dat eerst voor f genomen.. waar redeneer ik dan verkeerd?

Davy
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 13 januari 2004

Antwoord

Hoi,

Je schreef toch zelf in je vraag dat de w's gegeven waren als 12p en 25p (rad/s)...

De frequentie f, is inderdaad het aantal omwentelingen per tijdseenheid (uitgedrukt in s-1 of Hz). Een enkele omwenteling is 2p en je doet w radiaal per seconde. Je doet dus inderdaad f=w/2p omwentelingen (van elk 2p radiaal) per seconde.

Groetjes,
Johan

andros
dinsdag 13 januari 2004

©2001-2024 WisFaq