Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrie

sin8a = 8cos4a*cos2a*cosa*sina
Ik moet dit bewijzen, help!!!!!!

Kim Va
3de graad ASO - maandag 12 januari 2004

Antwoord

Begin met sin8a = 2sin4a.cos4a (het patroon is immers sin2A = 2sinAcosA en hier is A = 4a)
In het antwoord dat je vinden moet, staat óók cos4a, dus daar blijf je verder vanaf. Herhaal nu de stap met sin4a = 2sin2a.cos2a en dan mag je het zelf ook nog een keertje doen!

MBL
maandag 12 januari 2004

©2001-2024 WisFaq