Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Periodieke functie

Ik had een vraag gesteld en daar antwoord op gekregen. Maar uit een gedeelte kom ik met de uitleg niet.

vraag:
gegeven is de functie u(t)=3sin(2 t-1)-2
0t2 u is de uitwijking van een trillend voorwerp als functie van de tijd t.
a op 0 instellen
b wat is de grootste uitwijking die het voorwerp kan krijgen?
c op welke tijdstippen is de uitwijking het grootst?

al vast bedank

linda
Leerling mbo - dinsdag 5 maart 2002

Antwoord

a.
Wat bedoel je precies?

b.
Als wordt bedoeld de hoogste waarde, dan is het antwoord 1. De sinus is maximaal 1, 3×1-2=1

c.
Laten we zeggen: als 3·sin(2 t-1)-2=1
3·sin(2 t-1)=3
sin(2 t-1)=1
2 t-1= /2 +k·2
2 t= /2+1 + k·2
t0,409 + k·1

Dus t0,409 of t1,409

WvR
woensdag 6 maart 2002

©2001-2024 WisFaq