Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Dubbele en enkele pijlen

Het is me nu nog niet geheel duidelijk wanneer men gebruik maakt van een dubbele pijl ( $\Rightarrow$ ) of een enkele pijl ( $\Rightarrow$ ) bij cyclometrische functies/vergelijkingen

Bij een vergelijking met allemaal Bgtan's en allemaal Bgsin's gebruiken we altijd een enkele pijl als ik het goed voorheb? En ook Bgtan, Bgcos, Bgsin door elkaar ook een enkele pijl?

Kan iemand me uitleggen concreet wanneer dubbele en enkele pijl?

Alvast bedankt...

Anne
3de graad ASO - zondag 11 januari 2004

Antwoord

Een dubbele pijl betekent gelijkwaardig.
Dus zoiets als x2=4$\Leftrightarrow$x=2 of x=-2. Links en rechts staan twee gelijkwaardige beweringen. Als de een waar is de ander ook waar en omgekeerd.

Bij een enkele pijl volgt de tweede bewering uit de eerste maar andersom hoeft niet waar te zijn dus: x=-2 $\Rightarrow$ x2=4.
Voel je hem ?

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
zondag 11 januari 2004

 Re: Dubbele en enkele pijlen 

©2001-2024 WisFaq