Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Basisvergelijkingen+goniometrische formules

Hoi wisfaq ik moet de volgende opgave oplossen maar weet ni echt goed hoe ik eraan moet beginnen...

cos2x - cosx = sin2x - sinx

Dit zou ik dus moeten oplossen door gebruik te maken van de goniometrische formules en de basisformules...

Alvast bedankt!!!

Rob
3de graad ASO - zaterdag 10 januari 2004

Antwoord

productformules gebruiken levert op:
cos2x - cosx = -2sin(3/2x)·sin(1/2x) en
sin2x - sinx = 2cos(3/2x)·sin(1/2x)
Deze gelijkstellen, alles naar één kant brengen en sin(1/2x) buiten haakjes halen.
Oplossingen vind je dan als sin(1/2x)=0 of cos(3/2x)+sin(3/2x)=0
Dat moet verder toch uit te rekenen zijn.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
zaterdag 10 januari 2004

©2001-2024 WisFaq