Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe reken ik op de rekenmachine graden om naar radialen?

Hoe reken ik op de rekenmachine graden om naar radialen?
Kortom 360 graden hoeveel radialen is dat?

Andre
Iets anders - maandag 4 maart 2002

Antwoord

Er is bij mijn weten geen toets op de rekenmachine die graden naar radialen omrekent of andersom.
De manier om om te rekenen is als volgt:
Je weet 360° = 2 rad.
Stel je weet de grootte van de hoek in graden, bijvoorbeeld A=40°.
Met behulp van een verhoudingstabel kun je nu het aantal radialen uitrekenen:

graden:36040
radialen:22:9=2/9

Dus A=2/9 rad

wh
dinsdag 5 maart 2002

©2001-2024 WisFaq