\require{AMSmath} Vraagje hallo.. Waarom is z·e^(ia)+(complex toegevoegde van z)·e^(-ia)=2Re(z)cos(a)-2Im(z)sin(a)? ik heb het proberen uit te werken maar ik kom maar niet tot het juiste antwoord.. dankjewel! Bert G Student universiteit - woensdag 7 januari 2004 Antwoord z.exp(ia) + z*.exp(-ia) = z.exp(ia) + (z.exp(ia))* = 2.Re(z.exp(ia)) [y+y*=2.Re(y) voor alle y] Nu is Re[(a+bi)(c+di)] = ac-bd zodat = 2.Re(z).Re(exp(ia)) - 2.Im(z).Im(exp(ia)) = 2.Re(z).cos(a) - 2.Im(z).sin(a) cl woensdag 7 januari 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo.. Waarom is z·e^(ia)+(complex toegevoegde van z)·e^(-ia)=2Re(z)cos(a)-2Im(z)sin(a)? ik heb het proberen uit te werken maar ik kom maar niet tot het juiste antwoord.. dankjewel! Bert G Student universiteit - woensdag 7 januari 2004
Bert G Student universiteit - woensdag 7 januari 2004
z.exp(ia) + z*.exp(-ia) = z.exp(ia) + (z.exp(ia))* = 2.Re(z.exp(ia)) [y+y*=2.Re(y) voor alle y] Nu is Re[(a+bi)(c+di)] = ac-bd zodat = 2.Re(z).Re(exp(ia)) - 2.Im(z).Im(exp(ia)) = 2.Re(z).cos(a) - 2.Im(z).sin(a) cl woensdag 7 januari 2004
cl woensdag 7 januari 2004
©2001-2024 WisFaq