Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Doel van het getal Pi

Zou u mij uit kunnen leggen wat nou eigenlijk het doel is van het getal p?

?
Student universiteit - dinsdag 6 januari 2004

Antwoord

Een doel van p is om uitgaande van de diameter van een cirkel de omtrek te berekenen (omtrek = p´diameter), of uitgaande van de straal van de cirkel de oppervlakte (oppervlakte = p´straal2).
Ik hoop dat je dit met 'doel van het getal p'bedoeld, want p komt op nog veel meer (onverwachte) plaatsen in de wiskunde voor.
Voor meer informatie hierover kun je ook kijken op: Waarom is pi = 3,1415926536?

wh
dinsdag 6 januari 2004

©2001-2024 WisFaq