Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een algemene oplossing

ik moet de algemene oplossing vinden van ty' + y = 2t
de oplossing is: y = t + C/t
Echter hoe kom je daarop met een integrerende factor.
Aub help me.
Evelien

evelie
Student universiteit - maandag 5 januari 2004

Antwoord

Er is geen integrerende factor nodig, de vergelijking is al exact zoals ze er staat.

ty' + y = [ty]' = 2t
® ty = t2 + C
® y = t + C/t

cl
maandag 5 januari 2004

©2001-2024 WisFaq