Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Mod (modulo)

In de informatie over ons profielwerkstuk cryptologie komen we telkens de afkorting mod tegen bv.
ap-1=1(mod p)
We vermoeden dat mod staat voor modulo, maar we weten ook niet wat dit betekent.
met vriendelijke groet p+j

joris
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 5 januari 2004

Antwoord

Klopt, het is inderdaad modulo.
Dit staat voor "rest bij deling".
B.v.
7(mod 5)=2 omdat 7 bij deling door 5 rest 2 oplevert.
Zo is ook 127(mod 5)=2

hk
maandag 5 januari 2004

©2001-2024 WisFaq