Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud van een vat

LS,

De formule van de inhoud van een vat is: I=1/12*p*h*(2D2+d2) met D=diameter middelste cirkel en d=diameter grondvlak. Geldt deze formule ook wanneer de middelste cirkel kleiner is dan het grondvlak, dus wanneer je een figuur hebt dat volgens mij hyperboloïde heet?
Bedankt,
Rijk

Rijk V
Student universiteit - maandag 5 januari 2004

Antwoord

Op http://mathworld.wolfram.com/Barrel.html kan je zien hoe de formule kan worden afgeleid. Er zijn overigens twee varianten van! Loop de afleiding eens na en controleer of de afleiding klopt voor een 'hyperboloide'.

WvR
woensdag 7 januari 2004

©2001-2024 WisFaq