Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Betrouwbaarheidsinterval

Ik ben op het moment bezig met een onderzoek en zit met de volgende vraag. Wanneer ik een interval uitreken van (gemiddelde - standaardfout) tot (gemiddelde + standaardfout), hoeveel procents betrouwbaarheidsinterval heb ik dan uitgereken?

Lisett
Student universiteit - maandag 5 januari 2004

Antwoord

Rechteroverschrijdingskans = p(xg+s) = p(z1) en deze is ongeveer 16%. Aan de linkerkant hetzelfde. Er blijft in het middengebied dus ongeveer 68% over. Die kans (=betrouwbaarheid) kun je dus gewoon uitrekenen.
(g=gemiddelde s=standaarddeviatie)

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
maandag 5 januari 2004

©2001-2024 WisFaq