Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omzetten van graden naar rad

is het mogelijk om manueel
45° 30 " om te zetten naar rad? en hoe?
45,30 ° naar rad en hoe?

Amir
Student Hoger Onderwijs België - maandag 5 januari 2004

Antwoord

Die 30" staat voor 30 seconden
30 sec = 0,5 minuut
0,5 minuut = 0,5/60 = 1/120 = uren (graden)
45°30"=45 1/120 graden

Het omrekenen van graden naar radialen kan door middel van :
(hoek in graden : 180)·p = hoek in radialen
Omgekeerd geldt dus tevens:
(hoek in radialen : p)·180 = hoek in graden

Deze formules zijn af te leiden uit het feit dat:
180° = p radialen

Ik neem aan dat de rest je nu wel zelf lukt

M.v.g.
PHS

PHS
maandag 5 januari 2004

©2001-2024 WisFaq