Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vrijmaken van de y

Ik heb een formule in de vorm van ax2+by2+cxy=1

Nu wil ik de y als functie van de x hebben. De vraag is nu, hoe kan ik deze omschrijven in de vorm:
y = ...
(waarbij rechts van het =-teken geen y meer staat)

Met vriendelijke groet,
Ar

Ar
Student hbo - zondag 4 januari 2004

Antwoord

Ga uit van by2 + (cx)y + (ax2 - 1) = 0 en lees dit nu als een kwadratische vergelijking in y.
Vergelijk het maar met de basisvorm Ay2 + By + C = 0.
Neem nu dus gewoon de ABC-formule.

MBL
zondag 4 januari 2004

©2001-2024 WisFaq