Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functie met twee variablen met beperkende voorwaarde

Ik heb een vraag waar ik niet weet hoe ik die moet aanpakken.
Vergelijking U(q1,q2) = (q1+1)1/2(q2+1)1/2Ond
Met beperkende voorwaarde
F(q1,q2)= q1+2q2

Hoe stel ik nu de vergelijkingen van lagrange op, datgene waar ik op vast loop is hoe ik de functie U moet aanpakken.

Stepha
Student universiteit - zondag 4 januari 2004

Antwoord

Ik vermoed dat je probleem te maken heeft met optimalisatie onder de gegeven restrictie of nog, het bepalen van een gebonden extremum.

Hiertoe stel je inderdaad de vergelijking van Lagrange op nl:
L(q1,q2,l)=U(q1,q2)+lF(q1,q2)
met F(q1,q2)=0 de restrictie.

Mvg,

Els
maandag 5 januari 2004

©2001-2024 WisFaq