\require{AMSmath} Alternatieve manier voor oplossen van kwadratische vergelijkingen Er bestaat een alternatieve manier, die als volgt op MathWorld (http://mathworld.wolfram.com) staat uitgelegd:ax2 + bx + c = 0a + b/x + c/x2 = 0c(1/x2 + b/cx) + a = 0Vanaf dan snap ik LETTERLIJK niets meer:c(1/x + b/2c)2 = c(b/2c)2 - a = b2/4c - 4ac/4c = (b2-4ac)/4c1/x + b/2c = ±(Ö(b2-4ac))/2c1/x = -b ± Ö(b2-4ac)/2cx = 2c / -b ± Ö(b2-4ac)Kan iemand mij dit uitleggen? Bart K Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 4 januari 2004 Antwoord Ik heb bij de afleiding hier en daar wat commentaar gezet.Hopelijk is het duidelijk... Zie Quadratic Equation WvR zondag 4 januari 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Er bestaat een alternatieve manier, die als volgt op MathWorld (http://mathworld.wolfram.com) staat uitgelegd:ax2 + bx + c = 0a + b/x + c/x2 = 0c(1/x2 + b/cx) + a = 0Vanaf dan snap ik LETTERLIJK niets meer:c(1/x + b/2c)2 = c(b/2c)2 - a = b2/4c - 4ac/4c = (b2-4ac)/4c1/x + b/2c = ±(Ö(b2-4ac))/2c1/x = -b ± Ö(b2-4ac)/2cx = 2c / -b ± Ö(b2-4ac)Kan iemand mij dit uitleggen? Bart K Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 4 januari 2004
Bart K Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 4 januari 2004
Ik heb bij de afleiding hier en daar wat commentaar gezet.Hopelijk is het duidelijk... Zie Quadratic Equation WvR zondag 4 januari 2004
Zie Quadratic Equation
WvR zondag 4 januari 2004
©2001-2024 WisFaq