Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte en gewicht van een rol vaatdoeken

Je hebt een rol met vaatdoeken het materiaal is 40 cm breed en de lengte wordt aangegeven op een sticker en dat is 950 meter het doek weegt 140 gram per vierkante meter.

De eerste vraag is: hoe bereken je lineare meters terug naar vierkante meters? En vraag twee is: hoe kom ik erachter hoe zwaar die rol is in kilo's.

harman
Iets anders - zaterdag 3 januari 2004

Antwoord

1.
De breedte is 40 cm = 0,4 m
De lengte is 950 m
De oppervlakte is breedte × lengte = 0,4 × 950 = 380 m2

2.
Eén vierkante meter weegt 140 gram.
380 m2 weegt 380 × 140 = 53200 gram
53200 gram = 53,2 kg

WvR
zondag 4 januari 2004

©2001-2024 WisFaq