Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud van een balk

Ik weet dat de inhoud van een balk 10x10x10cm=1000 kubieke cm is. Maar hoe veel liter grond is dit, of hoeveel kubieke meter is dit?

Imp
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 20 juli 2001

Antwoord

Je hebt een kubus (of een balk) van 10x10x10=1000 cm3?
Onthoud 1 liter = 1 dm3
1000cm3 = 1 dm3 = 1 liter
(klopt ook wel want 10 cm = 1 dm, dus je had de inhoud ook zo uit kunnen rekenen: 1dm x 1dm x 1dm = 1 dm3 = 1 liter

O ja.. en 1 dm3 = 0,001 m3. (één duizendste)

WvR
vrijdag 20 juli 2001

©2001-2025 WisFaq