Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 18190 

Re: Re: Roulette

Hartstikke bedankt voor het beantwoorden van deze vraag! Hier kunnen we zeker wat mee! Nu heb ik nog een vraagje!

Er is nog een systeem bij roulette waarbij je op vijf naast elkaar gelegen getallen op het roulettewiel inzet. De kans op elk van die getallen is gewoon 1/37. Dat wil zeggen dat je kans nu dus 5/37 wordt en de verwachte winst is dan afgerond: ĺ(kans×prijs)=5/37*35= 4,730. Hebben we dit zo goed berekend? Het lijkt me niet logisch want dit betekent dus dat de kans op winnen groter wordt als je dit systeem gebruikt.

Ik hoop dat je me hiermee kunt helpen

Ayla
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 3 januari 2004

Antwoord

Volgens mij wordt de verwachtingswaarde van de opbrengst (ik gebruik liever opbrengst dan winst) niet groter als je op 5 'naast elkaar liggende' nummers gokt. De verwachtingswaarde van de opbrengst is:

ĺ(kans·prijs)=5·1/37·364,86486

Maar je hebt wel 5 euro betaald! Dus de verwachte winst is -0,135135. Daarom kan je, als je geld wilt verdienen, beter een casino beginnen dan meedoen...

Dus nog even uitkijken v.w.b. de winst en de opbrengst!

WvR
zaterdag 3 januari 2004

©2001-2025 WisFaq