Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wortelvergelijking oplossen

x2-4(√x)3+4x = 0
Ik zag deze vergelijking op uw site staan, alleen vraag ik me af of dat u deze vergelijkingen wil uitrekennen en de tussen
stappen voor mij wilt opschrijven.

Alvast bedankt

J.
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 2 maart 2002

Antwoord

Je hebt de vergelijking:
x2-4(√x)3+4x=0
Bedenk dat (√x)3= x√x, en haal nu x buiten haakjes:
x(x - 4√x + 4)=0, dit kun je schrijven als:
x((√x)2 - 4√x + 4)=0, nu ontbinden tot:
x(√x - 2)2=0, dus
x=0 of √x = 2, dus
x=0 of x=4

jr
zaterdag 2 maart 2002

©2001-2024 WisFaq