Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Re: Derdegraadvergelijkingen

Hoi,
b=0, 12x=0 er blijft dus a, c en d.
x(x2-12-5) en dan!! je kan het niet ontbinden!!
Het is mij helaas nog niet zo duidelijk!! Wilt u wat duidelijker uitleggen a.u.b.

alvast bedankt!!

flower
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 31 december 2003

Antwoord

Ik dacht dat je de methode om een algemene derdegraadsvergelijking op te lossen kende, maar niet goed wist of je die specifieke oefening daarmee mocht oplossen. Daarop was mijn antwoord ja, aangezien je gewoon in die methode b=0 kan stellen. Zoek voor meer details eens in de Wisfaq-database op de termen "Cardano" of "derdegraadsvergelijking".

Jouw poging x(x2-12-5) is hoe dan ook fout (werk dat produkt eens uit!).

cl
woensdag 31 december 2003

©2001-2024 WisFaq