Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmen vergelijking

Hallo,

Ik had al eerder een vraag gesteld over de fucntie 2Log(x-2) = 2Log3x - 2Log(x+2). Maar het lukt me niet om het op te lossen. Ik dus krijg nu 2log(x-2) = 2log(3x/(x+2)). Daarna krijg ik x-2 = 3x/x+2 en daarna (x-2)*(x+2) = 3x en daarna x2-x-4=0. Maar daarna lukt het me verder niet. Hoe los ik je het op?

Alvast bedankt voor uw hulp.

Henry
Student hbo - dinsdag 30 december 2003

Antwoord

(x-2)(x+2) = 3x levert op x2 - 3x - 4 = 0
Dit kan prima met ontbinden in factoren.
En je eigen vergelijking zou met de abc-formule moeten.

MBL
dinsdag 30 december 2003

©2001-2024 WisFaq