Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmen vergelijking

Hallo,

Deze som lukt me niet: 2Log(x-2) = 2Log3x - 2Log(x+2). Ik krijg het alleen tot 2Log(x-2) = 2Log3 + 2Logx - 2Log(x+2) en daarna weet ik niet verder wat ik moet doen.

Alvast bedankt voor uw hulp.

Henry
Student hbo - dinsdag 30 december 2003

Antwoord

Hoi,

Het heeft weinig zin om die log(3x) in 2 stukken te splitsen... Dezelfde eigenschap kan je beter gebruiken om log-termen tot de log van een product/quotiënt om te vormen:
2log(3x)-2log(x+2)=2log(3x/(x+2))... En nu ben je weer op weg...

Groetjes,
Johan

andros
dinsdag 30 december 2003

©2001-2024 WisFaq