Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Partiële integratie

hoe kan ik deze fct via partiële integratie integreren?

ò Bgsinx / (Ö1-x2)3 dx
bedankt

julie
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 27 december 2003

Antwoord

dag Julie,

aha, die haakjes om 1-x moesten dus weg.
Stel eerst bgsin(x) = t,
dan is x = sin(t), en dx/dt = cos(t)
dus dx = cos(t)dt
Verder is Ö(1-x2) = Ö(1-sin2(t)) = Ö(cos2(t)) = cos(t)
Dus de integraal wordt:
ò(t/cos3(t))·cos(t)dt = ò(t/cos2(t))dt
Lukt dit dan weer verder?
succes.

Anneke
zaterdag 27 december 2003

Re: Partiële integratie

©2001-2024 WisFaq