\require{AMSmath} Sinus en cosinus Hallo, Hoe maak je van een sinusfunctie een cosinusfunctie (en andersom) ? Enkele voorbeelden: 1) f(x)= sin x en g(x)=cos(x+4/3) Door welke verschuiving van f ontstaat g ? 2)f(x)=sin(x-2) Schrijf de functie van f als een cosinusfunctie. Bedankt H. H. Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 26 december 2003 Antwoord Eerst de nulpunten van de functie g bepalen: cos(x+4/3)=0 x+4/3=0,5$\pi$+k.$\pi$ x=0,5$\pi$-4/3+k.$\pi$ De grafiek gaat stijgend door de evenwichtsstand als x=1,5$\pi$-4/3 f(x)=sin(x) translatie (1,5$\pi$-4/3;0) y = sin(x-1,5$\pi$+4/3)$\Leftrightarrow$g(x)=cos(x+4/3) wl zaterdag 27 december 2003 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Hoe maak je van een sinusfunctie een cosinusfunctie (en andersom) ? Enkele voorbeelden: 1) f(x)= sin x en g(x)=cos(x+4/3) Door welke verschuiving van f ontstaat g ? 2)f(x)=sin(x-2) Schrijf de functie van f als een cosinusfunctie. Bedankt H. H. Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 26 december 2003
H. Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 26 december 2003
Eerst de nulpunten van de functie g bepalen: cos(x+4/3)=0 x+4/3=0,5$\pi$+k.$\pi$ x=0,5$\pi$-4/3+k.$\pi$ De grafiek gaat stijgend door de evenwichtsstand als x=1,5$\pi$-4/3 f(x)=sin(x) translatie (1,5$\pi$-4/3;0) y = sin(x-1,5$\pi$+4/3)$\Leftrightarrow$g(x)=cos(x+4/3) wl zaterdag 27 december 2003
wl zaterdag 27 december 2003
©2001-2025 WisFaq