Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sommatie

Het volgende is gegeven: 6åt=1 2,5/(1,065)t
Kan ik om dit uit te werken 6*2,5/(1,0656) doen of moet ik 2,5/(1,0651 + 2,5/(1,0652 + 2,5/1,0653 + 2,5/1,0654 + 2,5/1,0655 + 2,5/1,0656.
Ik bekom 2 verschillende uitkomsten. Welke is de juiste en waarom?

john
Iets anders - donderdag 25 december 2003

Antwoord

Het is (mij) niet helemaal duidelijk hoe je de formule precies bedoelt. Ik meen te begrijpen dat onder het sigmateken staat t = 1, dat erboven staat t = 6 en dat er 2,5/(1,065)^t achter staat.
Als dit allemaal klopt, dan moet je de volgende som berekenen: 2,5/(1,065)^1 + 2,5/(1,065)^2 + ....2,5/(1,065)^6.
Mijn antwoord is 12,1025 (plus nog wat decimalen)

MBL
donderdag 25 december 2003

©2001-2024 WisFaq