Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Diverse afgeleiden

Kunt u mij aangeven of ik de volgende afgeleiden juist heb?
1. y = cos x / (cos x - sin x) Û
dy/dx = sin2x + cos2x / (cos x - sin x)2
2. y = e1+cos x
dy/dx = e1+cos x · -sin x
3. y = sin(x-1/3p)2
dy/dx = 2 sin (x-1/3p) · cos(x-1/3p)
B.v.d.
Dirk

Dirk
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 23 december 2003

Antwoord

1) er ontbreken wat haakjes bovendien kun je nog verder vereenvoudigen door voor sin2x+cos2x = 1 te schrijven
2) correct
3) klopt mits dat kwadraatje ook bij de sinus hoort , eigenlijk had je dan ook hier een extra stel haakjes moeten gebruiken:.....{sin(x-1/3p)}2....

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
dinsdag 23 december 2003

©2001-2024 WisFaq