Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking met logaritme

Hoe los ik de volgende vergelijking op?
ln(x+7)+ln(x+3)=0

Eric
Student universiteit - dinsdag 23 december 2003

Antwoord

ln a = ln b Û a = b verder heb je nodig -ln(z)=ln z-1
ln(x+7)=-ln(x+3) Û ln(x+7)=ln(x+3)-1Û(x+7)=(x+3)-1
Verder zelf doen.
Of nog wat makkelijker met:
ln((x+7)(x+3))=0 Û
(x+7)(x+3)=1
Komt op hetzelfde neer, alleen wat minder tussenstappen. Ook zelf doen.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
dinsdag 23 december 2003

©2001-2024 WisFaq