Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentieren e-macht

Hoi,

Ik heb het volgende gegeven: P(t)=(1+lt)*e-lt en f(t)=-d P(t)/dt.
Ik wil nu f(t) berekenen. Het antwoord is volgens het boek: l2.e-lt, maar zelf kom ik uit op: l2.t.e-lt
Heb ik het fout of het boek? Alvast bedankt voor jullie hulp!

Groetjes,
Jacqueline

Jacque
Student universiteit - maandag 22 december 2003

Antwoord

Hoi,

P(t)=(1+lt).e-lt, dus is f(t)=-dP(t)/dt=
-d/dt[1+lt].e-lt-(1+lt).d/dt[e-lt)=
-l.e-lt-(1+lt).(-l).e-lt=
-l.e-lt+l.e-lt+l2.t.e-lt=
l2.t.e-lt

En de winnaar is...

Groetjes,
Johan

andros
maandag 22 december 2003

©2001-2024 WisFaq