Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte van een cirkel

HELP!! ik moet voor een po (zie yzerplaten) oa. berekeningen maken voor afmetingen van een blik, dus ik ging meten
Diameter=10 cm
Straal=dus 5 cm
hoogte=pi×10cm = 31.42 cm
oppervlakte grondvlak= pi×straal2=pi×25=78.54 cm
Maar het is een normaal blik, en de bovenkant heeft een oppervlakte van 3/4 vierkante m
DAT KAN NIET GOED ZIJN
Help me aub, kweet echt niet wat ik fout heb gedaan!!!

Steefj
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 18 december 2003

Antwoord

dat 3/4 vierkante meter komt doordat je in de luren wordt gelegd door de decimalen.
kijk maar eens:
De straal r=5 cm, en is in meters uitgedrukt 0,05 m
De oppervlakte van de bovenkant van het blik is pr2 en dit is gelijk aan
p.(0,05)2= 0,0079 m2

Jij nam de straal in cm en dat levert altijd een oppervlakte in cm2.
een straal in m levert een oppervlakte in m2.

Zo zie je dat 79cm2 gelijk is aan 0,0079m2

groeten,

martijn

mg
donderdag 18 december 2003

©2001-2024 WisFaq