Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limiet: 0/0 !!?!

hoi.. k moet dit berekenen..... aub uw hulp:
Lim (3*Wortel(x+8) -2))/x
x - 0


P.S: met 3*Wortel(x) bedoel de derde wortel van x.
bijv.. 3*Wortel(1000)= 10

Eurea
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 18 december 2003

Antwoord

Denk eens aan de formule (a-b)(a2+ab+b2)=a3-b3.
Als je teller en noemer vermenigvuldigd met de toegevoegde drieterm van je teller dus vermenigvuldigen met (3Ö(x+8)2+23Ö(x+8)+4)
(stel dus a=3Ö(x+8) en b=2)
Dan krijg je het volgende:
q17803img1.gif

Mvg,

Els
donderdag 18 december 2003

©2001-2024 WisFaq