Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Schuine zijde van een rechthoekige driehoek berekenen

Als de aanliggende zijde 53 cm is en de overstaande 40 hoe reken je dan de lengte van de schuine zijde uit?

Miguel
Leerling bovenbouw vmbo - donderdag 18 december 2003

Antwoord

Je kunt hier de Stelling van Pythagoras gebruiken.
(Ik ga er even vanuit dat de driehoek in je vraag een hoek van 90 graden heeft).

De stelling van Pythagoras is: A2 + B2 = C2
A en B zijn de twee kortste zijden en liggen direct aan de hoek van 90 graden (rechte hoek).
C is de langste zijde: de schuine zijde.

Je kunt je getallen nu gewoon invullen. In je vraag zeg je dat de twee kortste zijden 53 cm en 40 cm zijn. Dus:

532 + 402 = 2809 + 1600 = 4409 = C2

C is dan de wortel uit 4409 en is dus ongeveer 66.4 cm.

gm
donderdag 18 december 2003

©2001-2024 WisFaq