Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Reeksen van differentiaalvergelijkingen

Wij zoeken naar de analytische oplossing voor het volgende probleem:
y'=ry met beginvoorwaarde y(0)=1

We kwamen zelf op de volgende oplossingen:
y=1 en r=0
alsook
y=erx

Maar hoe valt dit analytisch te verklaren? En zijn er dan nog meer oplossingen?
Bij voorbaat dank

Ralf en Rik

Ralf V
Student universiteit - woensdag 17 december 2003

Antwoord

Schrijf voor y' eens dy/dx en scheidt vervolgens de variabelen.
Je krijgt dan dy/y = r.dx
Integreren geeft dan ln|y| = r.x en volgens mij ben je dan vlak bij je oplossing.

MBL
woensdag 17 december 2003

©2001-2024 WisFaq