\require{AMSmath} Een moeilijke formule met kettingregel differentieren f(x) = Ö((x3+sin(5x))3) Dit is een moeilijke formule, wat gedifferentieerd moet worden Ik heb het geprobeerd met de kettingregel; resultaat is: f'(x) = 3/2 * Ö((x3+sin(5x))) * (3x2+cos5x) maar volgens het boek moet er nog een 5 voor cos5x, kijk maar: f'(x) = 3/2 * Ö((x3+sin(5x))) * (3x2+ 5 cos5x) Heb ik gelijk? of heeft het antwoordenboek hem goed? Alvast bedankt Jochem Student hbo - zondag 14 december 2003 Antwoord Het boek heeft het goed, je vergeet weer eens de kettingregel VOLLEDIG toe te passen. [sin(5x)]' = cos(5x).[5x]' = 5cos(5x) cl zondag 14 december 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
f(x) = Ö((x3+sin(5x))3) Dit is een moeilijke formule, wat gedifferentieerd moet worden Ik heb het geprobeerd met de kettingregel; resultaat is: f'(x) = 3/2 * Ö((x3+sin(5x))) * (3x2+cos5x) maar volgens het boek moet er nog een 5 voor cos5x, kijk maar: f'(x) = 3/2 * Ö((x3+sin(5x))) * (3x2+ 5 cos5x) Heb ik gelijk? of heeft het antwoordenboek hem goed? Alvast bedankt Jochem Student hbo - zondag 14 december 2003
Jochem Student hbo - zondag 14 december 2003
Het boek heeft het goed, je vergeet weer eens de kettingregel VOLLEDIG toe te passen. [sin(5x)]' = cos(5x).[5x]' = 5cos(5x) cl zondag 14 december 2003
cl zondag 14 december 2003
©2001-2024 WisFaq