\require{AMSmath} Differentieren voor x > 0 en x < 0 voor f(x) = ln | x | Ik heb moeite met het bepalen van de afgeleide van f(x) = ln |x| voor x0 en voor x0 Kunt u mij misschien helpen? jochem Student hbo - zaterdag 13 december 2003 Antwoord Met de afgeleide van ln(x) heb je waarschijnlijk geen probleem. Bedenk nu dat voor f(x) geldt f(x) = ln(x) voor x0 f(x) = ln(-x) voor x0 Hier kan je eigenlijk ook de kettingregel gebruiken f(x) = g(h(x)) met g(y)=ln(y) en h(x)=|x| Daar heb je dan natuurlijk de afgeleide van |x| voor nodig, maar die lijkt me wel duidelijk. cl zaterdag 13 december 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb moeite met het bepalen van de afgeleide van f(x) = ln |x| voor x0 en voor x0 Kunt u mij misschien helpen? jochem Student hbo - zaterdag 13 december 2003
jochem Student hbo - zaterdag 13 december 2003
Met de afgeleide van ln(x) heb je waarschijnlijk geen probleem. Bedenk nu dat voor f(x) geldt f(x) = ln(x) voor x0 f(x) = ln(-x) voor x0 Hier kan je eigenlijk ook de kettingregel gebruiken f(x) = g(h(x)) met g(y)=ln(y) en h(x)=|x| Daar heb je dan natuurlijk de afgeleide van |x| voor nodig, maar die lijkt me wel duidelijk. cl zaterdag 13 december 2003
cl zaterdag 13 december 2003
©2001-2024 WisFaq