\require{AMSmath} Limieten met Beste, Ik heb een hele lijst met lim opgelost maar deze lukken niet.zouden jullie even kunnen helpen. De lim als x-0 van: 1. x2/(1-cosx) 2. x2/(cosx - cos2x) ==cos2x = 2xsinx*cosx 3. (cosx - cos2x)/(cos3x - cos4x) 4. (tgx-sinx)/x3 5. (1-cos(3x))/(xsin2x) Men past hier de 'gelijkwaardig oneindig klein' (gok) toe. Maar deze lukken bij mij niet. Van harte dank bij voorbaat. kris Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 13 december 2003 Antwoord Maak gebruik van de volgende machtreeksen sin(x) = x - x3/6 + ... cos(x) = 1 - x2/2 + ... tan(x) = x + x3/3 + ... 1) 1 - cos(x) 1 - (1-x2/2) - limiet = 2 2) cos(x)-cos(2x) (1-x2/2)-(1-(2x)2/2) = 3x2/2 - limiet = 2/3 5) 1-cos(3x) 1-(1-(3x)2/2) = 9x2/2 xsin(2x) x(2x) = 2x2 - limiet = 9/4 Kan je oefeningen 3 (oplossing: 3/7) en 4 (oplossing: 1/2)nu zelf? Succes! cl zaterdag 13 december 2003 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste, Ik heb een hele lijst met lim opgelost maar deze lukken niet.zouden jullie even kunnen helpen. De lim als x-0 van: 1. x2/(1-cosx) 2. x2/(cosx - cos2x) ==cos2x = 2xsinx*cosx 3. (cosx - cos2x)/(cos3x - cos4x) 4. (tgx-sinx)/x3 5. (1-cos(3x))/(xsin2x) Men past hier de 'gelijkwaardig oneindig klein' (gok) toe. Maar deze lukken bij mij niet. Van harte dank bij voorbaat. kris Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 13 december 2003
kris Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 13 december 2003
Maak gebruik van de volgende machtreeksen sin(x) = x - x3/6 + ... cos(x) = 1 - x2/2 + ... tan(x) = x + x3/3 + ... 1) 1 - cos(x) 1 - (1-x2/2) - limiet = 2 2) cos(x)-cos(2x) (1-x2/2)-(1-(2x)2/2) = 3x2/2 - limiet = 2/3 5) 1-cos(3x) 1-(1-(3x)2/2) = 9x2/2 xsin(2x) x(2x) = 2x2 - limiet = 9/4 Kan je oefeningen 3 (oplossing: 3/7) en 4 (oplossing: 1/2)nu zelf? Succes! cl zaterdag 13 december 2003
cl zaterdag 13 december 2003
©2001-2025 WisFaq