Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepaal de afgeleide van....

Hoi alweer :) ,

De vragen aan mijn kant blijven komen :)

Ik heb een probleembje, misschien is het zelfs zo makkelijk dat ik het niet door heb, maar kunnen jullie voor mij de afgeleide van de volgende formule bepalen:

f(x) = 3xÖx

Alvast bedankt.

Jochem
Student hbo - zaterdag 13 december 2003

Antwoord

Schrijf f(x) eens als

f(x) = 3x·x1/2 = 3x1+1/2 = 3x3/2

Maakt dat het al iets eenvoudiger? Als je de afgeleide van Öx al kent kan je eventueel ook de produktregel gebruiken.

cl
zaterdag 13 december 2003

©2001-2024 WisFaq