\require{AMSmath} Afgeleide van een formule Ik heb een probleempje:$\eqalign{f(x) = \frac{\sin x}{\cos x}}$ moet gedifferentieerd worden.Alvast bedankt. Jochem Student hbo - zaterdag 13 december 2003 Antwoord Je weet de afgeleide van sinus en cosinus, neem ik aan:f(x)=sin(x), dan f'(x)=cos(x)g(x)=cos(x), dan g'(x)=-sin(x)Dus met de quotiëntregel:$\eqalign{ & h(x) = \frac{{\sin (x)}}{{\cos (x)}} \cr & h'(x) = \frac{{\cos (x) \cdot \cos (x) - \sin (x) \cdot - \sin (x)}}{{\cos ^2 (x)}} = \cr & \frac{{\sin ^2 (x) + \cos ^2 (x)}}{{\cos ^2 (x)}} = \frac{1}{{\cos ^2 (x)}} \cr}$Dus wat is de afgeleide van k(x)=tan(x)? WvR zaterdag 13 december 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb een probleempje:$\eqalign{f(x) = \frac{\sin x}{\cos x}}$ moet gedifferentieerd worden.Alvast bedankt. Jochem Student hbo - zaterdag 13 december 2003
Jochem Student hbo - zaterdag 13 december 2003
Je weet de afgeleide van sinus en cosinus, neem ik aan:f(x)=sin(x), dan f'(x)=cos(x)g(x)=cos(x), dan g'(x)=-sin(x)Dus met de quotiëntregel:$\eqalign{ & h(x) = \frac{{\sin (x)}}{{\cos (x)}} \cr & h'(x) = \frac{{\cos (x) \cdot \cos (x) - \sin (x) \cdot - \sin (x)}}{{\cos ^2 (x)}} = \cr & \frac{{\sin ^2 (x) + \cos ^2 (x)}}{{\cos ^2 (x)}} = \frac{1}{{\cos ^2 (x)}} \cr}$Dus wat is de afgeleide van k(x)=tan(x)? WvR zaterdag 13 december 2003
WvR zaterdag 13 december 2003
©2001-2024 WisFaq