Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Roulette - gecombineerde inzetten

Ik ben bezig met mijn wiskunde A1,2 PO en doe het over roulette. Ik ben nu al een aardig stukje op weg, maar ben op dit moment aan gecombineerde inzetten bezig. Nu heb ik de volgende situatie geschets:

Inzet op
- 2e 16 getalen
- 2e kolom

P(2e 16 getallen) = 12/37 * 3 = 36/37
P(2e kolom) = 12/37 * 3 = 36/37

Tot zover was ik, maar moet ik nu ook nog de kans op ÉN 2e 16 getallen ÉN 2e kolom meenemen? Omdat als een getal valt die voor beiden geld, je dan meer uitbetaald krijgt. Mijn gevoel zegt van niet, maar ik weet het allemaal niet zeker. (1)

En de kans op winst is hier dus toch 36/37ˇ36/37? of zie ik dat verkeerd..?

Robert
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 12 december 2003

Antwoord

q17510img1.gifIk ga even uit van de mogelijkheden als in het plaatje hiernaast. De tweede kolom en de 'bovenste' 18 (niet 16!). Ik neem aan dat je daarmee 19..36 bedoeld.

P(2e kolom)=12/37
P(bovenste helft)=16/37
P(2e kolom en bovenste helft)=6/37

Hopelijk helpt dat?

P.S.
Ik weet niet waarom je 16 gebruikt en ik weet niet waarom je boven steeds maal 3 zou moeten doen!

WvR
zaterdag 13 december 2003

 Re: Roulette - gecombineerde inzetten 

©2001-2024 WisFaq