Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 17479 

Re: Iets bewijzen mbv de Middelwaarde stelling

Hoi,
Waar ik vastloop als ik tenminste goed ben begonnen is het volgende:
e(x) - 1 e(1)·x

e(x) - 1 - e(1)·x 0

Voor x = 0 dan is de uitkomst 0
Voor x = 1 dan is de uitkomst -1
Beide functie zijn monotoom stijgend dus kan je met de gegevens hierboven ( dus voor x = 0 , voor x = 1 etc) kan je concluderen dat e(x) - 1 - e(1)·x 0 voor 0x1

maar de middelwaarde stelling heb ik niet gebruik of toch wel ergens ?

Bedankt,
Met vriendelijke groeten, Geert

Geert
Student hbo - donderdag 11 december 2003

Antwoord

Vooraf: e(1) is e2,78 en niet 1.

Verder zie ik niet over welke monotooN stijgende functies je het hebt. e(x)-1 is monotoon stijgend en e(1).x is dat ook, maar daar weet je niks mee over hun verschil natuurlijk.

Hou het toch maar bij de voorgestelde methode en mijn tips hoor...

cl
donderdag 11 december 2003

©2001-2024 WisFaq