\require{AMSmath} Afgeleide van ... Hoi, Wat is de afgeleide van: ( xe(x) - 1 ) / (Öx·e(x)+ x ) Ik weet dat je hier de quotientregel kan toepassen alleen weet ik niet hoe je aan de afgeleide's kan komen van de noemer en teller. Ik heb dus dit. [ (Öx·e(x)+ x )·? - ( xe(x) - 1 )·? ] / (Öx·e(x)+ x )2 Ik weet niet hoe je aan die vraagtekens kan komen Alvast bedankt, Peter Peter Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 11 december 2003 Antwoord Voor de afgeleide van teller en noemer heb je nodig [f+g]' = f'+g' [fg]' = fg'+f'g [x]' = 1 [constante]' = 0 [Öx]' = 1/[2Öx] [e(x)]' = e(x) (tenminste als je hiermee de natuurlijke exponentiele functie bedoelt) Nu moet het toch wel lukken? cl donderdag 11 december 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi, Wat is de afgeleide van: ( xe(x) - 1 ) / (Öx·e(x)+ x ) Ik weet dat je hier de quotientregel kan toepassen alleen weet ik niet hoe je aan de afgeleide's kan komen van de noemer en teller. Ik heb dus dit. [ (Öx·e(x)+ x )·? - ( xe(x) - 1 )·? ] / (Öx·e(x)+ x )2 Ik weet niet hoe je aan die vraagtekens kan komen Alvast bedankt, Peter Peter Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 11 december 2003
Peter Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 11 december 2003
Voor de afgeleide van teller en noemer heb je nodig [f+g]' = f'+g' [fg]' = fg'+f'g [x]' = 1 [constante]' = 0 [Öx]' = 1/[2Öx] [e(x)]' = e(x) (tenminste als je hiermee de natuurlijke exponentiele functie bedoelt) Nu moet het toch wel lukken? cl donderdag 11 december 2003
cl donderdag 11 december 2003
©2001-2024 WisFaq