Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Primitiveren en oppervlakte van een gebied bepalen

Hallo ik heb twee vragen waar ik maar niet uit kom. Hopelijk kunnen jullie me helpen, alvast bedankt.

Functies: f(x)=x*ln(x/Pi) and g(x)=x*cos(x/2)
1. Zoek de primitieve functies van f en g.
2. De functie f is niet gedefinieerd in x=0. Als we definieren dat f(0)=0, dan omsluiten f en g een gebied. Bepaal de oppervlakte van dit gebied.

Patric
Student universiteit - woensdag 10 december 2003

Antwoord

òx·ln(x/p)·dx := u=x/p = du/dx=1/p =p=x, dx=p·du
òp·ln(u)·dx =
F=0.5pu2·ln(u)-0.25pu2

x·cos(x2) gaat analoog; neem nu u=x2

succes Martin

MvdH
woensdag 10 december 2003

©2001-2024 WisFaq