Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Re: Oefeningen.

bereken de grootte van de hoek:
1)cos2x = sin2x
2)cos2x = 2sinx - 3sin2x

ik had geen tijd maar ik heb nog een heleboel.
succes

Steve
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 9 december 2003

Antwoord

1) Deel beide zijden door cos(2x), waarmee je krijgt tan(2x) = 1.
Daarna tan(2x) = tan(1/4p) en ten slotte 2x = 1/4p + k.p enzovoort.

2) Schrijf cos(2x) = 1 - 2sin2x. Dan krijg je de vergelijking 1 - 2sin2x = 2sinx - 3sin2x ofwel sin2x - 2sinx + 1 = 0.
Hier staat in feite (sinx - 1)2 = 0 waaruit je haalt sinx = 1.
Daarna kun je waarschijnlijk de rest wel zelf vinden.

MBL
dinsdag 9 december 2003

©2001-2025 WisFaq