Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Evenwichtsoplossing

hoi,

K'(t) = aK(t)-cK(t)V(t)

V'(t) = dV(t) + uK(t)V(t)

Bepaal de evenwichtsoplossing.

dus K'(t)= 0
V'(t)=0 volgens mij, maar hoe het moet dat weet ik niet. ik moet nog een stel evenwichtsoplossingen maken. Dit kan ik dan als voorbeeld om zelf de andere op te lossen.

Bij voorbaat dank.
groeten, Peter

Peter
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 9 december 2003

Antwoord

Waarom ga je niet verder?

0 = aK - cKV = K(a-cV)
0 = dV + uKV = V(d+uK)

Als we nu veronderstellen dat a,c,d en u allen verschillen van nul, en we niet geinteresseerd zijn in de nuloplossing K=V=0 dan volgt hier uit dat

V(t)=a/c
K(t)=-d/u

cl
dinsdag 9 december 2003

©2001-2024 WisFaq