\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 17003 Re: Achttallig stelsel Bedankt, maar ik heb het verkeerd gezegd. Sorry. Hoe moet ik getallen van ons stelsel omrekenen naar het achttallig stelsel?Nog een keer bedankt. sarine Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 9 december 2003 Antwoord Hallo Sarineke,Dat is inderdaad een andere vraag.Als we 6100 willen omrekenen naar het achttalig stelsel dan gaan we steeds delen door een zo groot mogelijke macht van 8.6100 : 4096 = 1 met rest 20042004 : 512 = 3 met rest 468468 : 64 = 7 met rest 2020 : 8 = 2 met rest 44 : 1 = 4 met rest 0Dus 610010 = 137248Nog een voorbeeld:5167 : 4096 = 1 met rest 10801080 : 512 = 2 met rest 5656 : 64 = 0 met rest 6456 : 8 = 7 met rest 00 : 1 = 0 met rest 0Dus 516710 = 120708 wl dinsdag 9 december 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bedankt, maar ik heb het verkeerd gezegd. Sorry. Hoe moet ik getallen van ons stelsel omrekenen naar het achttallig stelsel?Nog een keer bedankt. sarine Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 9 december 2003
sarine Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 9 december 2003
Hallo Sarineke,Dat is inderdaad een andere vraag.Als we 6100 willen omrekenen naar het achttalig stelsel dan gaan we steeds delen door een zo groot mogelijke macht van 8.6100 : 4096 = 1 met rest 20042004 : 512 = 3 met rest 468468 : 64 = 7 met rest 2020 : 8 = 2 met rest 44 : 1 = 4 met rest 0Dus 610010 = 137248Nog een voorbeeld:5167 : 4096 = 1 met rest 10801080 : 512 = 2 met rest 5656 : 64 = 0 met rest 6456 : 8 = 7 met rest 00 : 1 = 0 met rest 0Dus 516710 = 120708 wl dinsdag 9 december 2003
wl dinsdag 9 december 2003
©2001-2024 WisFaq