Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 17290 

Re: 2 moeilijke vgl

Ik denk niet dat dit juist is. Ik bedoelde een andere vgl maar ik krijg ze niet uitgetypt. Die getallen-reeks boven elke vgl zijn eigenlijk de grondtallen van de logaritmen. Toen ik ze typten stonden ze juist maar nu dus niet. Ik hoop dat je nog eens wilt kijken. Alvast bedankt.

5log[(5^x-7)/(625)]- 25log(324)= 5log[(1/25)-x]
en
0.5log[ 0.5log(x)]= 0.5log[2-(1/3) 0.5log(x)]+1+ 0.5log(2)

ik denk dat het zo moet lukken bij jullie.

Arno
3de graad ASO - dinsdag 9 december 2003

Antwoord

Gebruik eerst dat 25log324 = 5log18.
Dan krijg je links 5log[(5x-7)/18] en rechts staat gewoon 5log(1/25 - x)

De conclusie wordt dan (5x-7)/18 = 1/25 - x en daar kun je niet zoveel mee. Ik vermoed dat er rechts iets anders moet staan. Kijk nog eens goed; staat er soms (1/25)^-x?

De tweede vergelijking verandert niet zo gek veel qua aanpak. Schrijf rechts 1 = 0,5log(0,5). De laatste twee stukjes worden dan samen 0,5log1 = 0
Verder volgt het dan zoals beschreven, lijkt me.

MBL
dinsdag 9 december 2003

©2001-2024 WisFaq