\require{AMSmath} Poisson Hey,Ik heb een probleem ivm de poissonverdeling. Mijn berekening en hetgeen in m'n boek staat komt niet overeen. Hopelijk kunnen jullie me zeggen wat ik fout doe.l=3Aantal aankomsten per minuut: 0 1 2 3 4 5 6 7 8 =9Bi: 23 75 110 113 85 52 24 12 5 1Pi: 0.05 0.149 0.224 0.224 0.168 0.101 0.050 0.022 0.008 0.004Als ik nu zelf volgende berekening doe kom ik op:Pi: 0.050 0.224 0.448 1.008 2.420 6.049 15.555 40.832 108.884 john Student universiteit - maandag 8 december 2003 Antwoord Het is niet duidelijk welke berekening je doet, dus is het niet mogelijk te zien wat je nu verkeerd doet... gebruik je een GR, tabel of een applet?Met onderstaande applet kan je de kansen uitrekenen:In de database kan je trouwens heel wat vinden over de Poisson-verdeling. Zie zoeken op Poisson WvR maandag 8 december 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hey,Ik heb een probleem ivm de poissonverdeling. Mijn berekening en hetgeen in m'n boek staat komt niet overeen. Hopelijk kunnen jullie me zeggen wat ik fout doe.l=3Aantal aankomsten per minuut: 0 1 2 3 4 5 6 7 8 =9Bi: 23 75 110 113 85 52 24 12 5 1Pi: 0.05 0.149 0.224 0.224 0.168 0.101 0.050 0.022 0.008 0.004Als ik nu zelf volgende berekening doe kom ik op:Pi: 0.050 0.224 0.448 1.008 2.420 6.049 15.555 40.832 108.884 john Student universiteit - maandag 8 december 2003
john Student universiteit - maandag 8 december 2003
Het is niet duidelijk welke berekening je doet, dus is het niet mogelijk te zien wat je nu verkeerd doet... gebruik je een GR, tabel of een applet?Met onderstaande applet kan je de kansen uitrekenen:In de database kan je trouwens heel wat vinden over de Poisson-verdeling. Zie zoeken op Poisson WvR maandag 8 december 2003
Zie zoeken op Poisson
WvR maandag 8 december 2003
©2001-2024 WisFaq