Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentieren van functie met e, ln en log

Hoi,

Ik heb moeite met het differentieren van functies met een e macht , ln en log erin.
Kunt een overzicht geven van rekenregels van dit soort functies of tips waar je vooral moet opletten bij dit soort functies.

Alvast bedankt
Met vriendelijke groeten

Geert
Student hbo - maandag 8 december 2003

Antwoord

De rekenregels:

[ex]'=ex
[ln(x)]'=1/x
[alog(x)]'=1/x·ln(a)

Dat zal dan het probleem niet zijn. Het probleem zit meestal in het toepassen van de produktregel en met name de kettingregel. Maar geef maar eens voorbeeld van het soort opgave waar je moeite mee hebt!

Zie Formulekaart

WvR
maandag 8 december 2003

©2001-2024 WisFaq